Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pelaajan varusteet

Pelaajat tilaavat ja hankkivat peliasut itse. Peliasu ostetaan Seurashopista. Tuotteita voi tilata postitse tai tilatun tuotteen voi noutaa myymälästä, joka sijaitsee Kalliossa, Toinen Linja 27. Uudet pelaajat saavat tietää pelinumeron ilmoittautumisen yhteydessä.

 

PONNISTUKSEN PELAAJAN PELIASU:

Stanno Ponnistus pelishortsit, väri musta
Stanno Ponnistus pelipaita, numeroitu raitapaita, väri musta-valkoinen
Stanno Ponnistus pelipaita, numeroitu vieraspeli-/harjoituspaita, väri punainen
Stanno Ponnistus pelisukka, väri punainen tai vastaava punainen sukka

Harjoituksissa käytetään pääsääntöisesti punaista harjoituspaitaa. Pelitapahtumissa molemmat pelipaidat tulee aina olla mukana.

Ponnistus seuratuotteet tilataan Seurashopin verkkokaupasta: klikkaa tästä

Lisäksi pelaaja tarvitsee aina säärisuojat ja jalkapallokengät (joko AG tai Turf pohjalla). Talvikaudella pidettävissä sisätreeneissä tarvitaan sisäpelikengät joiden pohjasta ei irtoa väriä lattiaan.

Halutessaan ja tarpeen mukaan pelaaja voi tilata myös muita seuran logolla varustettuja varusteita (esim. punainen treenipaita, verkkaritakki- ja housut sekä musta ulkotakki).


Yhtenäinen seura-asu on tärkeä elementti niin seuran imagon kuin joukkuehengen muodostuksessakin. Seuran logoilla varustetuissa asuissa kulkeva pelaaja tuntee kuuluvansa ryhmään ja on tasa-arvoinen muiden kanssa. Käytännön elämässä seuran logolla ja pelaajan numerolla varustettuja varusteita on helpompi löytää pelikentän laidalta niiden kadotessa.

Pelipaidan jäätyä pieneksi pelaaja voi myydä tai lahjoittaa peliasun pienemmälle. Facebookissa toimiva Ponnistus kierrättää -ryhmässä voi myydä harjoitus- ja pelivaatteita. Ryhmässä myytävät tuotteet vaihtavat omistajaa lähes poikkeuksetta. Jos pelaaja haluaa lahjoittaa peliasun, hän voi kysyä joukkueenjohtajalta vinkkejä nuoremmista pelaajista. Haapaniemenkentän Ponnistuksen pukuhuoneessa on erillinen lahjoitetut peliasut -kierrätyslaatikko, joka toimii omatoimiperiaatteella. Pukuhuoneiden eteisessä on kierrätyslaatikko pelikengille.  Hyvä muistaa, että pelaajalle annettua pelinumeroa ei saa vaihtaa toiseen numeroon omatoimisesti.

 

Talviharjoittelu

PAKKASELLA HARJOITTELEMINEN
Talvella harjoitteleminen on joskus haasteellista, mutta oikeat varusteet auttavat paljon.
Tässä hiukan ohjeistusta pelaajille talviharjoitteluun ulko-olosuhteissa.


KERROSPUKEUTUMINEN
Ylävartalon suojana kannattaa käyttää vähintään 3-4 vaatekerrosta. Kerrokset koostuvat teknisestä aluspaidasta, verryttelytakista ja tuulitakista. Alavartalon suojana pätee myös tuo 3-4 kerroksen sääntö eli tekniset alushousut, pitkät alushousut ja verryttelyhousut. Mikäli löytyy kaulalle tarkoitettu suoja,
kannattaa myös se pukea päälle, jolloin kylmää ilmaa ei pääse menemään kaula-aukosta sisään.

PIPO JA KÄSINEET

Pipo tai vastaava pitää ehdottomasti olla mukana ja päässä. Ihmisen lämmöstä haihtuu 70-80 % pään kautta. Sormikkaita ei kannata käyttää hyvin kylmissä olosuhteissa. Hikisinä ne eivät lämmitä yhtään. Sivurajaheittoja ei tarvitse harjoitella pakkasella eli kunnon käsineet käteen.

KENGÄT

Pakkasella varpaat jäätyvät helposti. Jos löytyy numeroa isommat kengät, kannattaa harkita niiden ja tuplasukkien käyttämistä. Esimerkiksi kengät mihin saa ohuen silkkivillasukan futissukan alle ovat hyvä vaihtoehto. Jäätyneellä tekiksellä turffikengät ja nahkakengät ovat myös hieman lempeämmät jalalle kuin kivikovat nappikset. Ponnistuksen nappiskirppiksestä Haapiksen
siivouskomerosta voi lainata aina kenkiä treenien ajaksi.

TAUKO SISÄTILASSA

Ulkoharjoituksemme ovat Haapiksella. Kentällä ovat lämmitetyt pukusuojat, joihon voi aina tarpeen vaatiessa ja valmennukselta lupaa kysyen mennä lämmittelemään harjoittelun lomassa.

PAKKASRAJA -15 PAKKASEN PUREVUUTTA

Pakkasen ollessa liian kova valmentajat ilmoittavat treenien ja pelien peruuttamisesta viimeistään pari tuntia ennen tapahtuman alkua Nimenhuudossa. Raja on muodollisesti -15 astetta pakkasenpurevuutta. Pakkasen purevuus on kylmyyden luku, joka kuvailee miltä varsinaisen lämpötilan ja tuulen yhteisvaikutus tuntuu. Tarkistetaan täältä:
http://ilmatieteenlaitos.fi/paikallissaa (ks "Sää tuntuu kuin")

KENTTÄ

Haapis aurataan lumesta aina klo 16:n mennessä arkipäivisin. Huoltoyhtiö auraa max. kerran päivässä, eli jos on jatkuva lumentulo (esim koko illan), kenttä voi olla aika huonossa kunnossa päivän viimeisillä vuoroilla. Haapiksen huoltorakennuksesta löytyy lumikola ja lumilapio, jotka ovat vapaasti käytettävissä mikäli joukkueet haluavat varatoimeenpiteenä itse putsata alueen
treenausta varten.

 

 

 

Kuva: Satu MustonenKuva: Satu Mustonen