Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MIKSI PONNISTUS?

1. Alle kouluikäisille lapselle lähiseura, jonka tapahtumiin on helppo kulkea, on paras vaihtoehto harrastuksen alkuvaiheessa. Ponnistus on lähiseura Kallion, Kalasataman, Hermannin, Vallilan ja Arabianrannan lapsille. Kaikki harjoitukset ovat tämän alueen kentillä.

2. Ponnistuksen tavoitteena on sytyttää liekki jalkapallon harrastamista sekä liikunnallista elämäntapaa kohtaan.


3. Valmentajamme ovat koulutettuja ja heitä koulutetaan jatkuvasti eteenpäin. Saamme jatkuvasti kiitosta heidän toiminnastaan lasten kanssa. Tämä voit helposti todeta tulemalla tutustumaan toimintaamme!

4. Pyrimme kehittämään kaikkia pelaajia eteenpäin. Emme muodosta ns. kilpa tai akatemiajoukkueita, joiden toiminta eroaisi muista peliryhmistä. Ikäluokan kaikki peliryhmät harjoittelevat samojen valmentajien johdolla samojen periaatteiden mukaisesti turvallisessa ympäristössä, jossa saa yrittää ja epäonnistua ilman pelkoa pelipaikan menettämisestä.

5. Valmentajiemme menestystä ei mitata sillä kuinka monta ottelua tai pokaalia he voittavat seuralle kauden aikana, vaan sillä miten hyvin he saavat kehitettyä kaikkia pelaajia ja pidettyä mukana harrastuksessa.

6. Seurana meille ei ole tärkeää se, että lasten joukkueet voittavat keinolla millä hyvänsä kaikki turnaukset ja ovat ikäluokkansa paras joukkue. 135 vuotta kokemusta antaa perspektiiviä siihen, että se ei ole lasten urheilun ydinasia. Voittaminen on kivaa, mutta se tulee sitten hyvän harjoittelun sivutuotteena. 7. Kilpailuelementti on sisäänrakennettu joukkuelajeihin. Jokainen joukkueemme pelaa kilpaa ja harjoittelee tavoitteellisesti valmennuslinjauksen mukaisesti. Pääpaino lasten ikäluokissa on kuitenkin lapsissa ja heidän kehittämisessään, ei seuran saamien pokaalien määrässä eikä aikuislähtöisessä kilpailussa.

8. Enemmän treeniä haluaville on tarjolla lisäksi taitokouluja ja mahdollisuus osallistua lisäksi toisen ikäluokan harjoituksiin ja peleihin. 

9. Lajiharjoittelun lisäksi pelaajillamme on mahdollisuus tehdä kehonhallinta- ja koordinaatioharjoituksia joissa meillä ammattivalmentajat. Talvikaudella ko. harjoitukset ovat Mäkelänrinteessä URHEA:n tiloissa. Käytämme lisäksi mm. ulkopuolisia juoksuvalmentajia ja yhteistyömme mm. painiseuran kanssa takaa lapsille monipuolisen liikunnallisen kattauksen, joka on hyvä pohja tulevaisuuteen oli tähtäin sitten Juventuksen avauksessa tai kivan harrastuksen oppimisessa.

Talvikaudella monipuolisesti kehonhallinta ja koordinaatiotreeniä. Talvikaudella monipuolisesti kehonhallinta ja koordinaatiotreeniä.


10. Teemme läheistä yhteistyötä Kisakallion urheiluopiston kanssa joka mahdollistaa Olympiakomitean yläkoululeiritykset yläaste ikäisille pelaajille. LUE LISÄÄ

11. Ikäluokat Ponnistuksessa tekevät läheistä yhteistyötä mikä mahdollistaa motivoituneimmille pelaamisen myös esim. vuotta vanhempien kanssa tai jossain tapauksissa toisinpäin. Samoin tytöt voivat pelata poikien mukana jos se katsotaan parhaaksi pelaajan kehityksen kannalta. 11. Yhteishenki, peli-ilo, yhteisöllisyys… nämä ovat usein mainosmiesten käyttämiä sanoja. Ponnistuksessa yhteishenki ja yhteisöllisyys ovat sisäänrakennettuja elementtejä, jotka voit aistia vaikkapa sunnuntaisin, kun Haapis on aamusta iltaan täynnä pelaavia lapsia, ja paikalla on iso määrä aikuisia vaihtamassa kuulumisia ja nauttimassa Ponnistus-kahvilan antimista. Tervetuloa mukaan tutustumaan toimintaamme!

PONNISTUKSESTA SANOTTUA

”Jos olisin tiennyt Ponnistuksesta aiemmin, niin ehkä pojan isovelikin vielä pelaisi jalkapalloa.”

”Poika meni alun perin seuran X kakkosjoukkueeseen 8-vuotiaana vasta-alkajana. Ykkösjoukkueessa olivat tietenkin pidempään pelanneet. Tosi nopeasti sitten kävi ilmi, ettei kukaan välittänyt tämän kakkosjoukkueen toiminnasta. Onneksi vaihdettiin ja nyt Ponnistuksessa neljättä vuotta.”Ponnistuksen toimintaa tukemassaPonnistuksen toimintaa tukemassa