Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MÖRSKY-MALJA

Ponnistuksen toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön. Tällä työllä pidetään seura pyörimässä ja organisaatio kunnossa. Vapaaehtoistyö mahdollistaa, että pelaajat saavat keskittyä pelaamiseen ja valmentajat valmentamiseen.

Ponnistuksessa oli 60- 80 luvuilla tapana jakaa vuosittain kannustuspalkinto vuoden seuratoimijalle. Vuosikymmenten saatossa tuo mainio tapa kuitenkin hiipui.   Ponnistuksen johtokunta päätti nyt vuonna 2019 elvyttää seuratoimijapalkinnon.  Palkinto on nimetty Mörsky-maljaksi Markus Mörskyn mukaan.

Markus pelasi Ponnistuksessa jalka- ja jääpalloa, mutta hänen päälajinsa oli jääkiekko. Hän oli Ponnistuksen joukkueessa karsimassa mestaruussarjaan kolmesti 1950-luvun alussa. Pelaajauran jälkeen Markus toimi koko elämänsä seura-aktiivina. Hän oli tuttu näky Kallion luistinradan kioskilla ja jalkapallon miesten kotipelien kioskilla.  Unohtaa ei sovi hänen panostaan seuran vuosijuhlien järjestelyissä.

Markuksen sydäntä lähellä oli ennen muuta tyttöjen ja naisten jalkapallo, niin lähellä, että hän testamenttasi seuran nuorisotoimintaan merkittävän perinnön. Seura kunnioittaa Markus Mörskyn arvokasta työtä jakamalla vuosittain Mörsky-maljan seuran vuoden vapaaehtoistoimijalle.

2022 Mörskyn malja - Timo Palmroos
2021 Mörskyn malja - Reijo Sormunen
2020 Mörskyn malja - Mika Roos


 

Timo Palmroos
Timo aloitti seurassa viitisen vuotta sitten. Ensin poikien 2009 joukkueen toisena joukkueenjohtajana. Pian vapaaehtoistyö laajeni koskemaan koko seuraa johtokunnan jäsenenä, jossa Timon vastuualueina ovat olleet ulkoinen tiedotus, yhteistyökumppani yhteistyö ja seuran tietojärjestelmät (web sivut, some alustat, jalkkis, netvisor).

Seura aloitti lasten kerhotoiminnan 2010-luvun lopulla. Timo otti heti kerhotoiminnan omakseen ja on kehittänyt kerhotoimintaa voimakkaasti. Ponnistukseen on Timon johdolla perustettu useita erilaisia lasten kerhoja, lapsi-aikuinen kerhoja ja aikuisten kuntofutiskerhoja niin naisille kuin miehillekin.

Kerhojen lisäksi Timo on vaikuttanut vahvasti kouluyhteistyöhön lasten iltapäiväkerhojen käynnistämisessä. Timo on ollut aktiivinen myös seurayhteistyössä sekä muiden lajien oheisharjoitusten ottamisessa osaksi Ponnistuksen valmennusohjelmaa. 

Mörskyn Malja 2022 myönnettiin Timolle ensisijaisesti vapaaehtoistyöstä kerhotoiminnan ja seurayhteistyön kehittämisessä.

Reijo Sormunen

Reijo aloitti vapaaehtoistyöt Ponnistuksessa 2000-luvun alkupuoliskolla.  Hän otti hoitaakseen seuran kotisivut. Reijo muokkasi sivut uuteen uskoon ja päivitti niitä viikoittain. Hän myös kirjoitti miesten joukkueen Kakkosen ja Kolmosen sarjoista värikkäät ja suositut otteluraportit.

Vuosikymmenen lopulla Reijo otti hoitaakseen Pallojaoston puheenjohtajuuden ja sai synnytettyä hiukan hiipumassa olleen junioritoiminnan uuteen kasvuun. Hän tuli mukaan seuran johtokuntaan. 

Seuran täyttäessä vuonna 2012 125-vuotta. Reijo kirjoitti ja toimitti kotisivuille Ponnistuksen sähköisen historiikin.

Haapaniemen kentän ja kenttäyhtiön suunnittelu aloitettiin 2010-luvun alussa. Reijo oli myös tämän hankkeen päävetäjä ja uskoi Ponnistukselle suuren hankkeen mahdollisuuksiin. Hanke onnistui ja kenttä avattiin marraskuun alussa 2014.

Vuonna 2019 Reijo alkoi koota seuralle uutta naisten joukkuetta ja on toiminut sen joukkueenjohtajana.

Mörskyn Malja 2021 myönnettiin Reijolle pitkäaikaisesta ja periksiantamattomasta vapaaehtoistyöstä Ponnistuksen hyväksi.


Mika Roos 


Pelaajana

-          aloitti juniorina 60-luvun lopulla
-          pelasi maakuntasarjaa ( kolmosta)  yhteistyöseura KUV:ssa 1970-1971

Valmentajana

-          siirtyi nuortenvalmentajaksi palattuaan armeijasta 1973 toimien nuorten valmentajana yhdenjaksoisesti 15-vuotta
-          90-luvun alkupuolella piti Ponnistuksen maalivahtikoulua
-          1996- 97 miesten Ykkösen valmennustiimissä, sen jälkeen mv-valmentajana miehissä
-          2010-luvulla nuorten maalivahtivalmentajana jatkaen tätä edelleen   

Seuratoimijana

-          valittiin seuran johtokuntaan syyskokouksessa 1976
-          toiminut johtokunnassa eri tehtävissä 70- 80- 90 luvuilla mm seuran varapuheenjohtajana Jaakko Lempisen kaudella. Vuodesta 2003 seuran taloudenhoitajana, tämä pesti jatkuu edelleen
-          Ottelujohtajana Veikkausliigan kotiotteluissa 1995
-          Ponnari-Posti lehden päätoimittajana ja toimittajana 1990- luvulla
-          Pallojaoston puheenjohtajana 1980- luvulla ja 2010 luvuilla
-          Talkoolaisena Kallion luistinradan ja pallokentän kioskeilla
-          Kivinokan sikajuhlien organisoija 2000 luvulla

 

 Mörskyn malja ei tietenkään ole malja vaan tyylikäs kunniatauluMörskyn malja ei tietenkään ole malja vaan tyylikäs kunniataulu