Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yläkoululeiritys Kisakallion Urheiluopistolla

Yläkoululeiritys tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden opetella huippu-urheilijan elämää kouluvuoden aikana. Yläkoululeirityksessä nuoret opiskelevat, harjoittelevat ammattivalmentajien kanssa fysiikkaa sekä lajitaitoja ja saavat oppia elämäntaidoissa, ravitsemuksessa sekä psyykkisessä valmentautumisessa. Huom! lapsen tavoitteena ei tarvitse olla huippu-urheilijan ura osallistuakseen leirille. Koulutuksen sisältö antaa hyviä elämäntaitoja tulevaisuutta varten.  

Kisakallion Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean Yläkoulutoimintaa ja pohjautuu Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaryhmän määrittelemiin sisältösuosituksiin.

Yläkoululeiristä infoa Kisakallion sivuilta

VALMENNUS

Valmennus toteutetaan yhdessä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) ja lajiliittojen kanssa. Urheilullisen puolen kehittäminen jakautuu Yläkoululeiritysvuoden aikana monipuoliseen ominaisuuksien kehittämiseen sekä lajiharjoitteluun. Motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet ovat kehittämisen kohteena kaikkien lajien urheilijoiden kanssa. Yläkoululeirityksessä valmennuksesta vastaavat Kisakallion sekä lajien ammattitaitoiset valmentajat. 

Ponnistuksen pelaajat ensimmäisellä leirilläPonnistuksen pelaajat ensimmäisellä leirillä

ELÄMÄNTAIDOT

Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Iltaisin huoltava treeni jossa lihashuoltoa ja myös vapaata harjoitteluaIltaisin huoltava treeni jossa lihashuoltoa ja myös vapaata harjoittelua

KOULU JA OPISKELU

Leirin jokaisena päivänä on varattu 3-4h aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia. Leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Joka päivä varattu riittävästi aikaa koulunkäyntiin. Joka päivä varattu riittävästi aikaa koulunkäyntiin.

TAVOITTEENA NUOREN URHEILIJAN HYVÄ PÄIVÄ

Urheilijan polulla nuoruus- ja valintavaiheessa lapsuusvaiheen laatutekijöistä kehittyy huippuvaiheen mahdollistavia menestystekijöitä; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.

Mikäli olet kiinnostunut yläkoululeirityksestä jalkapalloilevalle lapselle niin ota yhteyttä. Pelaaja voi osallistua vaikka harrastaisi jalkapalloa toisessa seurassa.


Helsingin Ponnistus:
Outi Alakurtti
puh. +358 456710538
outi.alakurtti@helsinginponnistus.fi

Leirillä tutustut muiden lajien urheilijoihin ja luonnollisesti myös toisten seurojen futaajiin. Kuvassa Ponnarien ja Granin pelaajat. Leirillä tutustut muiden lajien urheilijoihin ja luonnollisesti myös toisten seurojen futaajiin. Kuvassa Ponnarien ja Granin pelaajat.