Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uudet pelaajat ottakaa yhteys ensisijaisesti ikäluokan joukkueenjohtajaan. Kaikissa joukkueissamme neljän viikon kokeilujakso. Voit liittyä mukaan joukkueeseen milloin tahansa.

New players - contact the team leader (joukkueenjohtaja). You´ll find the email addresses below. 

Nuevos jugadores: póngase en contacto con el líder del equipo (joukkueenjohtaja). Encontrará las direcciones de correo electrónico a continuación.

ألى اللاعبين الجدد أرسل بريد ألكتروني الى مدير الفريق
ستجدون معلومات الاتصال في الاسفل
فقط أبحث عن الفئة العمرية المطلوبة

Kotikenttämme Haapaniemen kenttä mutta harjoituksia myös Käpylän urheilupuistossa ja Arabianrannassa. Talvikaudella harjoittelemme myös Helsingin Urheilutalolla, Urhea hallissa, Jätkäsaaren kuplassa, Talin hallissa, Kalasataman ja Kallion koulujen saleissa.

Tyttöjen ja naisten joukkueet

2018-2019 syntyneet:
joukkueenjohtaja: outi.alakurtti@helsinginponnistus.fi


2016-2017 syntyneet tytöt

Joukkueenjohtaja: Vesa Keski-Nisula, ponnistus.t2016@gmail.com
Päävalmentaja: Leeni Ahonen

2015 syntyneet tytöt

Joukkueenjohtaja: Anna Kivekäs, ponnistus.t2015@gmail.com
Päävalmentaja: Elsi Lemminkäinen

2014 syntyneet tytöt
Joukkueenjohtaja: Oliver Manner, ponnistus.t2014(at)gmail.com
Päävalmentaja: Hilma Hopponen

2013 syntyneet tytöt
Joukkueenjohtaja Juha Vauhkonen, ponnistus.t2013(at)gmail.com
Päävalmentaja: Sanni Määttänen

2012- syntyneet tytöt

Päävalmentaja: Jenna Paakkunainen 
Joukkueenjohtaja: Anni Lehtonen
ponnistus.t2012(at)gmail.com

2010-2011 syntyneet tytöt

Joukkueenjohtaja Sanna Hovi
ponnistus.t2010@gmail.com
Päävalmentaja Santtu Luoto


2007-2009 syntyneet tytöt 

T07-08 Joukkueenjohtaja Taru Weckroth
taru.weckroth()gmail.com

T09 Ponnistus/Kulps yj Joukkueenjohtaja Milla Eräsaari
millaerasaari()gmail.com
p.050 5501509

Päävalmentaja Pinja Jalava

 

2004-2006 syntyneet tytöt

Joukkueenjohtaja Aura Neuvonen
ponnistus.t0405 (at) gmail.com

Päävalmentaja Outi Alakurtti

 

Jalkapallo - Naiset

 

Ponnistus Naiset 

Naisten edustusjoukkue Ponnistus osallistuu kaudella 2022 Palloliiton naisten Neloseen ja vitosen. Lisätietoa joukkueen harjoittelusta ja toiminnasta klikkaamalla otsikkolinkkiä.

 

Ponnistus Mimmit

Mimmit Harraste 7v7 Nelonen. Lisätietoja klikkaamalla otsikkolinkkiä.

Yhteyshenkilö Cindy Björkqvist, cindy.bjorkqvist (at) gmail.com

 


 

Ponnistuksen tyttö- ja naispelaajien määrä on huimassa kasvussa: vuoden 2022 alussa heitä on seurassa jo yli 200. Joukkueita on 2017 syntyneistä aina aikuisjoukkueisiin asti. Tätä nuoremmat aloittavat futiksen Ponnistuksen kerhoissa.
Valmennuspäällikkö Outi Alakurtti näkee kehityksen luonnollisena seurauksena tehdystä pohjatyöstä.

”Meillä on panostettu todella paljon juniorien valmennukseen”, Outi sanoo.

”Kun valmennus on kunnossa, niin pelaajat viihtyvät ja tuovat kaverinsakin mukaan. Meillä on tyttöpuolella aivan erinomaisia, kokeneita valmentajia, mutta tärkeää on myös se, että meillä on nuoria, lahjakkaita valmentajia kuten Sanni Määttänen ja Pinja Jalava. Valmentajien ja ikäluokkien keskinäinen yhteistyö toimii, ja toimintaa suunnitellaan pitkäjänteisesti. Lisäksi myös kerhotoiminta on kasvanut huomattavasti, ja sitä kautta tulee luonnollisesti uusia pelaajia nuorimpiin ikäluokkiin”, Outi kertoo.

Kerhotoiminnan kehittämisen eteen paljon työtä tehnyt Timo Palmroos kiittelee myös osaltaan nuoria valmentajia.

”Meillä on mahtavia hahmoja kuten Raul ja Sanni muutama nimi mainitakseni, jotka todella osaavat innostaa lapsia liikkumaan ja jalkapallon pariin”, Timo kertoo.

”Kerhojakin on määrällisesti nyt enemmän kuin ennen, ja kehittelemme koko ajan uutta.” Kevään kerhot löytyvät tästä linkistä. 

Reijo Svensk, olet mukana seuran johtokunnassa valmennuksesta vastaavana ja aktiivi myös tyttöpuolen valmennuksessa. Miten näet tyttöpuolen Ponnistuksessa?

"Paljon on tehty työtä, jotta olemme päässeet näin hyvään tilanteeseen, jossa nyt olemme, ja josta tyttöpelaajien määrän kasvu kertoo. Nyt kun pohjaa on saatu vahvistettua, kykenemme tarjoamaan pelaajille yhä parempaa ja yksilöllisempää valmennusta."


Eräs uusi perinne on seuran tyttöjoukkueiden yhteinen viikonloppuleiri Lohjalla, Kisakallion urheiluopistossa. Ensimmäinen tyttöleiri järjestettiin syksyllä 2021, jolloin Kisakallion valtasivat tyttöjoukkueet aina B-tytöistä vuonna 2012 syntyneisiin. Leiri sai kiittävää palautetta, ja niinpä siitä luodaan vuosittainen tapahtuma.

”Eri ikäluokkien tyttöjoukkueiden ja taustojen yhteistyötä pyritään kehittämään määrätietoisesti”, 2010-2011 -joukkueen valmentaja ja tyttöleirin taustahahmo Santtu Luoto kertoo.

”Yhteinen tekeminen koko viikonlopun ajan — siis paitsi harjoitteleminen ja pelaaminen, mutta myös muu yhdessäolo — auttaa pelaajia ja taustoja tutustumaan toisiinsa paremmin. Näin tapahtuu luontevasti kokemuksien ja oppien vaihtamista sekä uusien ideoiden kehittelemistä yhdessä. Ja mikä tärkeää: tytöillä on kivaa, ja silloin kun on kivaa, on myös oppiminen helpompaa”, Santtu sanoo.IkiPonnari jo toisessa polvessa, Päivi Härkönen on Ponnistuksen naisten joukkueen entinen pelaaja, juniorivalmentaja ja seura-aktiivi. Mitä ajatuksia nykyisestä tyttöpuolen toiminnasta?

 ” No onhan kehitys ollut huimaa. Reilu 10 vuotta sitten seurassa ei ollut yhtään junioria ja nyt Haapaniemen kenttä on jatkuvasti täynnä niin tyttöjä kuin poikiakin. Muistan kun ensimmäisiin harraste/kerhojoukkueen futsalmatseihin kaudella 2010 – 2011 lähdettiin tyttöjoukkueella, jossa pelaajien ikähaitari oli muistaakseni yhdeksästä vuodesta neljätoistavuotiaisiin. Hävittiin kaikki pelit - mutta mikä riemu, kun viimeisessä pelissä tehtiin eka maali”  

Naisten ja tyttöjen jalkapallo ei suinkaan ole mikään uusi keksintö Ponnistuksessa vaan nykyinen toiminta pohjaa jo 1970- luvulle jolloin naisten jalkapallo tuli seuran ohjelmaan. Tästä linkistä enemmän historiaa. Kannattaa tutustua!